Σας προσκαλούμε στα εγκαίνια της Έκθεσης Ζωγραφικής με θέμα “Διαδρομές εν πλώ”. Το Σάββατο 12 Μαΐου 2018 στις 20:00μ.μ. στον παλιό Αλευρόμυλο. Την ημέρα των εγκαινίων την έκθεση θα πλαισιώσει η χορωδία του Μπελλενείου Γυμνασίου Λέρου, στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος με θέμα “Μουσικές Διαδρομές – Μουσικές Ανταλλαγές”.

Την ευκαιρία να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν πρωτότυπα εικαστικά έργα με έμφαση στη νησιωτικότητα και την κοινή νησιωτική καταγωγή τους, δίνουν στους μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Σύρου και της Λέρου, το Δίκτυο Εικαστικών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Σύρου και το Σωματείο της Λέσχης Ποσειδωνίας.

Η εικαστική δράση με θέμα «Διαδρομές – Εν πλω» διοργανώνεται σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς Καλλιτεχνικών Μαθημάτων των σχολείων και με την υποστήριξη του Τμήματος Πολιτισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Κατακλείδα αυτής της πρωτοβουλίας θα αποτελέσει η πραγματοποίηση έκθεσης με έργα μαθητών Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων, Λυκείων και Ειδικών Εργαστηρίων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ) των νομών Κυκλάδων και Δωδεκανήσων.