Την Παρασκευή 12.4.2024 στο πλαίσιο του μαθήματος της «Τεχνολογίας» το Β2 τμήμα της Β΄ Τάξης του σχολείου μας επισκέφτηκε το Ζαχαροπλαστείο «Ρεπαπή». Σκοπός της επίσκεψής μας αυτής ήταν οι μαθητές/τριες να προβληματιστούν, να κατασκευάσουν ένα ομοίωμα Βιομηχανίας και να συντάξουν την έκθεση της ομαδικής τους εργασίας. Κύριος στόχος υπήρξε η απόκτηση ουσιαστικών γνώσεων, που αφορούν στη δόμηση μιας παραγωγικής μονάδας, τη λειτουργία της, καθώς και στις δεξιότητες και ικανότητες που πρέπει να αναπτύξουν ως ενεργοί πολίτες μέσα στο κοινωνικό σύνολο που μελλοντικά θα ενταχθούν.


Οι μαθητές και μαθήτριες μας είχαν την ευκαιρία να ενδυναμώσουν το γνωστικό τους πεδίο, να φιλτράρουν πληροφορίες και να ενσωματώσουν τη νέα γνώση στην προϋπάρχουσα, μετά από την ξενάγηση και επίδειξη στους χώρους του ζαχαροπλαστείου και του Εργαστηρίου.
Στην υποδοχή μας περίμενε η κα Έφη, μοιράζοντας μας γλυκά. Μέσα μας περίμενε ο κος Γιάννης, ο οποίος, πρώτα μας ξενάγησε στον καλαίσθητα διαμορφωμένο εσωτερικό χώρο με τους «γλυκούς πειρασμούς» του. Έπειτα,  φορώντας σκούφο και ποδιά, περάσαμε στον κυρίως χώρο παρασκευής των γλυκών εδεσμάτων. Εκεί, μας μίλησε διεξοδικά για όλα τα μηχανήματα και τη λειτουργία τους και μας απάντησε σε όλες τις απορίες που του διατυπώσαμε. Μαζί με τη σύζυγό του μας προσέφεραν την πιο «γλυκιά» φιλοξενία με τρεις διαφορετικές της αρεσκείας μας γεύσεις παγωτού που έφτιαξαν γι’ εμάς και μας το κέρασαν. Επιπλέον, ξεδιπλώσαμε τις καλλιτεχνικές μας δεξιότητες πάνω στη ζαχαροπλαστική με τα σχέδια που δημιουργήσαμε με τη ζαχαρόπαστα.


Φεύγοντας πήραμε μαζί μας τις πιο «γλυκές» εντυπώσεις από την τόσο όμορφη εμπειρία που αποκομίσαμε.
Ευχαριστούμε την επιχείρηση του κ. Ρεπαπή για τη φιλοξενία και την ξενάγηση στους χώρους τους, καθώς και την Διεύθυνση του Σχολείου που οργάνωσε και υλοποίησε την όμορφη αυτή εκπαιδευτική επίσκεψη.