Τα τροχαία ατυχήματα αποτελούν παγκοσμίως μια από τις συνηθέστερες αιτίες θανάτου ή πρόκλησης μόνιμης αναπηρίας, με την πλειονότητα των θυμάτων να είναι ηλικίας 15-29 ετών. Η εκπαίδευση μέσω της κυκλοφοριακής αγωγή πρέπει να αποβλέπει στη διαμόρφωση πολιτών οδικά υπεύθυνων, καθώς αυτός είναι ο πλέον ενδεδειγμένος τρόπος για τη δραστική μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.
Στα πλαίσια αυτής της στόχευσης, την Πέμπτη, 4 Απριλίου 2024, οι μαθήτριες και οι μαθητές της Γ΄τάξης του Γυμνασίου μας παρακολούθησαν μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και χρήσιμη ενημέρωση από εκπροσώπους της Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α. Ρόδου. Πρόκειται για έναν μη Κερδοσκοπικό και μη Κυβερνητικό Οργανισμό, που δραστηριοποιείται σε θέματα Οδικής Ασφάλειας και λειτουργεί από τον Ιούνιο 2004 με πρωτοβουλία της Προέδρου Καρύδη Ελένης ,ο γιος της οποίας υπήρξε θύμα τροχαίου δυστυχήματος.
Στα πλαίσια της ενημέρωσης προβλήθηκαν τα κυριότερα αίτια πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων, οι μαθητές ενημερώθηκαν και ευαισθητοποιήθηκαν με βιωματικό τρόπο για τους κανόνες οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής και υπέβαλαν ερωτήσεις. Ευχαριστούμε θερμά την Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α. για την πρωτοβουλία της, καθώς αυτή συμβάλλει στο να αποκτήσουν οι νέοι επίγνωση των συνεπειών ενός τροχαίου, να κατανοήσουν την ανάγκη συμμόρφωσης με τους κανόνες οδικής ασφάλειας και να αναπτύξουν μια υπεύθυνη οδική συμπεριφορά.